fbpx
Ga naar de inhoud

Maak kennis met zeefdruk

Wij beschikken over een professionele zeefdrukstudio in Hillegom. Hier kunnen wij duizenden stuks textiel bedrukken. Maar wat houdt het zeefdrukken nou precies is? En is het van goede kwaliteit?

Zeefdrukken - Kleding zeefdrukken - Zeefdrukstudio Hillegom - Zeefdrukkerij Hillegom

Zeefdrukken is een van de oudste druktechnieken die er bestaat. Met behulp van een zeef kun je de inkt drukken op eigenlijk alles wat plat is. Met de zeefdruk techniek kun je afbeeldingen, teksten en logo’s met een strakke kleurscheiding drukken. Het is een betrouwbare methode die al tientallen jaren wordt toegepast. Doordat de inkt direct op de stof wordt gedrukt zijn de kleuren helder en van hoge kwaliteit. De inkt hecht zich goed aan de stof en blijft ook bij veelvuldig gebruik jarenlang mooi.

De techniek van het zeefdrukken

De zeefdruktechniek is eigenlijk niks anders dan het doordrukken van inkt op het materiaal met behulp van een zeef. Op de zeef wordt een sjabloon aangebracht, waarin kleine gaatjes zijn gestanst, waar de inkt doorheen kan. Je logo of afbeelding wordt dus niet op het shirt gedrukt maar erin. Elke kleur heeft zijn eigen zeef. Een groot voordeel hiervan is dat er kleurrijk en zeer dekkend kan worden gedrukt en de achtergrond geen effect heeft op de kleur. Ook zijn het bedrukken van grote oppervlaktes geen probleem, een afbeelding van 20×20 kan eenvoudig met zeefdrukken op textiel worden geplaatst.

Voordelen van zeefdrukken

Door onze eigen productie en niet afhankelijk te zijn van derden, hebben wij razendsnelle levertijden. Heeft uw bedrukking spoed, dan is dat geen enkel probleem. Wij zijn – in overleg – in staat om binnen 24 uur kleding te bedrukken, zeefdrukken en borduren.

Zeefdruk versus andere drukmethodes

Zeefdruk is de beste methode voor het bedrukken van grote oplages textiel. Denk hierbij aan het bedrukken van veel shirts, tuien en tasjes. Bij kleine hoeveelheden is transferdrukken voordeliger.

Waarom is zeefdrukken goedkoper bij grote aantallen?  Voordat we aan de slag gaan met het zeefdrukken van kleding, moet er een zeef voorbereid worden. Hier gaat best wat tijd in zitten, omdat dit met de hand wordt gedaan. Maar als de zeef eenmaal goed is, en de zeefdrukmachine kan gaan draaien. Dan is het heel efficient en kostenbesparend voor grote aantallen.

Heb je een kleine hoeveelheid kleding of bijvoorbeeld een logo met veel kleuren? Dan is transferdrukken een betere keuze. Een transfer wordt met hitte op een shirt geperst en zorgt weer voor een mooi en glad resultaat. Kleine details kunnen bij zeefdrukken namelijk dichtlopen.

Een andere technische beperking van het zeefdrukken is het drukken op grove textielsoorten, zoals badstof, fleece of wol en niet egale stoffen zoals ribkatoen. Op dit soort stoffen is transferdruk of borduren mooier.

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Ontvang één keer per maand de beste blogs en tips in je inbox!

 

Kunnen we je helpen?

Stuur je gegevens

En we reageren binnen enkele uren!


J