fbpx
Meteen naar de inhoud

Verschil tussen kleding bedrukken en borduren

Wat is nou het verschil tussen kleding borduren en bedrukken? Een vraag die wij regelmatig krijgen van onze klanten. Als professionele partner op het gebied van kleding bedrukken en borduren, zetten wij graag alle verschillen voor jou op een rijtje!  

Kleding bedrukken ladies of soul - bedrukte kleding voor een evenement - productie concerten ladies of soul
Hoodies borduren - Truien borduren - Hoodies met logo - Truien met logo - Sporttrui met logo - Clubhoodies

Je bent op deze pagina terecht gekomen omdat je graag wilt weten wat nou precies de verschillen zijn tussen het bedrukken en borduren van kleding. Wat is nou het voordeel van bedrukken? En waarom moet ik kiezen voor borduren?  En wat is precies kleding zeefdrukken of transferdruk? Allemaal vragen over kleding bedrukken en borduren, die wij voor jou toelichten. 

Onze productie in Hillegom is volledig ingesteld op het bedrukken en borduren van kleding. De productie bestaat uit een volledige zeefdrukstudio, eigen borduurmachines en professionele drukpersen. Hiermee kunnen wij onze klanten snel en voordelig verzien van bedrukte kleding. Keuze uit meerdere druktechnieken, kan ook twijfel met zich meebrengen. 

Verschil tussen kleding bedrukken of borduren?

Door onze klanten wordt er vaak gekozen voor kleding bedrukken. Bij het bedrukken van kleding en textiel zijn er namelijk eindeloos veel mogelijkheden. Denk aan het  bedrukken van werk-, sport-, promotie- en bedrijfskleding.  Maar ook ander textiel zoals tassen of sokken worden bedrukt. Bij kleding bedrukken wordt door middel van een hittepers een logo, tekst of afbeelding op het textiel geperst. Een bedrukking door onze hittepers hecht goed op kleding en gaat tot zeker 2 jaar lang  mee. Let wel op: dit is afhankelijk van het aantal wasbeurten, wij gaan uit van een gemiddelde van één wasbeurt per week. Voor een bedrukking op sportkleding adviseren te kiezen voor bedrukken. De reden hiervoor is dat sportkleding over het algemeen niet langer dan twee jaar mee gaat. Daarnaast is er bij sportteams vaak ieder seizoen een andere sponsor of rugnummer. Ontdek hier de mogelijkheden voor sportkleding laten bedrukken

Kleding bedrukken is goedkoper dan kleding borduren

Kleding bedrukken is goedkoper dan kleding borduren. Dit komt omdat er minder materiaal nodig is en er minder manuren nodig zijn.

Een van de voordelen van borduren is dat de bedrukking nooit meer van het textiel af gaat. Klanten die kiezen voor borduren doen dit omdat zij voor de langere termijn kwalitatieve (bedrijfs)kleding zoeken.  Daarnaast geeft borduren een chiquere en strakke uitstraling. Kleding borduren kost meer tijd, en is daardoor iets duurder. Maar uiteindelijk zal u hier weer langer plezier van hebben (duurzaam!).

Welke kleding is geschikt voor borduren?

Op een simpel t-shirt komt een geborduurd logo niet mooi uit, maar op een stevige polo juist weer wel. Vooral voor hoogpolige materialen zoals handdoeken, truien en jassen is borduren een uitstekende optie. 

 

Het verschil tussen kleding bedrukken en borduren lees je in dit artikel.
Op deze foto ziet u het verschil tussen bedrukken en borduren. Het linker shirt is een polo met een geborduurd borstlogo. Het rechter shirt is een t-shirt met een logo bedrukt met transferdruk en hittepers.

De mogelijkheden voor bedrukken en borduren:

Kunnen we je helpen?

Stuur je gegevens

En we reageren binnen enkele uren!


J