Verschil tussen bedrukken en borduren

RET B.V. is een fullservice reclamebureau in Hillegom. Wij zijn een lokale partner en houden ons met kleding bedrukken en kleding borduren. Wij krijgen regelmatig te vraag wat nou het verschil is tussen kleding bedrukken en kleding borduren. Dat leggen we uit op deze pagina.

Kleding bedrukken - evenement - Ladies of Soel

Zoals je ongetwijfeld al hebt gelezen, ben je bij ons aan het juiste adres voor het bedrukken of borduren van jouw kleding. Maar wat is nou het voordeel van kleding bedrukken? En wat is het voordeel van kleding borduren? En waarom kies ik voor zeefdrukken of transferdruk?  Allemaal vragen over kleding bedrukken en borduren, die wij voor jou toelichten. 

Wij bedrukken dagelijks ontzettend veel kledingstukken. Onze productie is volledig ingesteld op het bedrukken en borduren van kleding. Met een volledige zeefdrukstudio, eigen borduurmachines en professionele drukpersen, kunnen wij snel textiel bedrukken voor een uitstekende prijs- kwaliteit verhouding.  

De verschillende druktechnieken

Wij zijn specialist op het gebied van kleding bedrukken en borduren. Hierbij maken wij gebruik van verschillende druktechnieken zoals transferdruk, zeefdruk en borduren. Dankzij onze eigen machines kunnen wij alles direct aanbrengen op de kleding. Voordat wij aan de slag gaan met het bedrukken of borduren van uw kleding, maken wij altijd eerst een proefdruk. U krijgt een indruk van hoe het kledingstuk eruit komt te zien, en sturen de prijzen toe. Na akkoord, gaan wij voor u aan de slag en heeft u binnen 10 werkdagen de bedrukte kleding al in huis. 

De bedrukking blijft lang mooi, tot wel 2 jaar wanneer het wekelijks op 40 tot 60 graden wordt gewassen.

Het verschil tussen kleding bedrukken en borduren lees je in dit artikel.
Op deze foto ziet u het verschil tussen bedrukken en borduren. Het linker shirt is een polo met een geborduurd borstlogo. Het rechter shirt is een t-shirt met een logo bedrukt met transferdruk en hittepers.

Bedrijfskleding bedrukken of borduren?

Bij onze klanten wordt er het vaak gekozen voor kleding bedrukken. Bij het bedrukken van textiel zijn de mogelijkheden namelijk eindeloos. Doordat we bij RET B.V. op meerdere manier kunnen bedrukken is het aanbod groot. Wij bedrukken werkkleding, sportkleding, promotionele kleding en ander textiel zoals tassen. Kleding bedrukken is goedkoper dan kleding borduren. Een bedrukking hecht goed op kleding en gaat tot zeker 2 jaar lang (met wekelijkse wasbeurten) mee.  Er wordt bijvoorbeeld bij sportkleding vaak gekozen voor kleding bedrukken, er wordt dan een rugnummer en logo van de sponsor bedrukt op de kleding. Vaak wordt er gekozen voor kleding bedrukken omdat sportkleding over het algemeen niet langer dan twee jaar mee gaat. Een logo met kleine letters of hele dunne lijntjes kunt u ook beter laten bedrukken, een geborduurd logo wordt dan niet zo mooi. 

Het voordeel van borduren, is dat het nooit meer van het textiel af gaat. Daarom wordt er bewust door sommige klanten gekozen voor een geborduurd logo. Dit zijn klanten die juist voor de langere termijn kwalitatieve (bedrijfs)kleding zoeken. Daarnaast heeft borduren een chiquere uitstraling. Het is representatief en ziet er strak uit. Kleding borduren kost meer tijd, en is daardoor iets duurder. Maar uiteindelijk zal u hier weer langer plezier van hebben. Op een simpel t-shirt komt een geborduurd logo niet mooi uit, maar op een stevige polo juist weer wel. Vooral voor hoogpolige materialen zoals handdoeken, truien en jassen is borduren een goede optie. 

Kom gerust eens langs in onze showroom, hier kunt u onze eigen zeefdrukstudio, hittepersen en borduurmachines bekijken en laten we u de verschillen zien. Wilt u alvast weten wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. 

 

Zeefdrukkerij - RET B.V.
Kleding borduren Hillegom
Kleding bedrukken

Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Ontvang één keer per maand de beste blogs en tips in je inbox!