Steun de horeca

Wij willen de horeca van Hillegom een hart om de riem steken. Doe je mee?

Bestel hier een unieke trui, t-shirt of tas van jouw favoriete restaurant of café!

Het is al bijna één jaar geleden dat we voor het laatst konden genieten van een biertje in de café’s, en het is ook alweer maanden geleden dat we lekker op een terrasje konden zitten of genieten van al het lekkers wat de Hillegomse restaurants te bieden hebben. We weten nog niet hoelang het gaat duren, en daarom vonden wij het hoog tijd voor actie. Als ook échte Hillegomse ondernemers, willen wij de lokale horeca ondernemers steunen en zijn we toe aan wat positiviteit! 

Bestel bij ons een trui, t-shirt of tasje bedrukt met jouw favoriete horecagelegenheid. De opbrengst van de verkoop gaat direct naar jouw favoriete restaurant of café! 

Over de actie

Als Hillegomse ondernemers vinden wij het pijnlijk dat veel van onze klanten hun werk niet kunnen uitvoeren. Omdat we wel wat positiviteit kunnen gebruiken – en na de lockdown ook graag weer van de horeca willen genieten – hebben wij deze actie opgezet.

In de webshop zijn truien, t-shirts & tasjes te koop bedrukt met de verschillende horecagelegenheden in Hillegom. De opbrengst wordt gedoneerd aan de horecagelegenheid, waar het item van is besteld. Dit komt neer op een bedrag van €15,- per verkochte trui, €10,- per t-shirt & €5,- per verkochte tas.  

In eigen huis hebben wij de ontwerpen gemaakt en worden alle items bedrukt.  De opbrengst van de verkoop (de inkoop- en materiaalkosten worden er af gehaald) gaat volledig naar de horecagelegenheid.  

De actie loopt in ieder geval zolang de lockdown blijft en de horeca wel wat (financiële) steun en positiviteit kan gebruiken. 

Sidenote: we zijn ons bewust van het feit dat ook veel winkeliers, sportscholen, evenementenorganisatoren, toeleveranciers, kappers etc. het ook heel zwaar hebben in deze tijden. We hebben nu bewust gekozen voor de horeca, en wellicht dat we dit in de toekomst gaan uitbreiden. 
 

Deelnemende horeca bedrijven

We gaan van start met de verkoop van kleding & tasjes voor verschillende horeca gelegenheden in Hillegom. De horecaondernemers hebben wij benaderd en de lijst zo compleet mogelijk gemaakt. Staat jouw favoriete restaurant of café er nog niet tussen? Stuur ons dan een bericht, zodat we die er zo snel mogelijk tussen kunnen zetten! 

In de webshop kan je een item kopen bedrukt met het pand van jouw favoriete horecagelegenheid. De opbrengst van jouw gekochte exemplaar gaat vervolgens ook naar die horecazaak. We zouden het dan ook ontzettend leuk vinden als deze actie massaal wordt gedeeld. Hoe meer items er worden verkocht, hoe meer opbrengsten voor dit cafe of restaurant. 

De verkopen worden automatisch geregistreerd in onze backoffice. De opbrengsten per horecagelegenheid worden uitbetaald zodra de horeca weer open gaat. 

Je kan kiezen voor afhalen en verzenden. De bestelling kan afgehaald worden bij de horecazaak, waar jij een item van hebt besteld. Je krijgt van ons bericht zodra de bestelling klaar is om afgehaald te worden.

Vragen en opmerkingen

De bestellingen worden in grote oplages gedrukt (om zo de kosten laag te houden) en daarom gaan we na de lancering op 18 februari de eerste bestellingen in de eerste week van maart uitleveren. Kies je voor afhalen? Dan krijg je van ons bericht waar en wanneer je jouw bestelling kan afhalen. Je kan je bestelling ophalen (zodra je bericht krijgt) bij jouw favoriete horecazaak. Kies je voor bezorgen? Dan bezorgen we jouw bestelling binnen twee weken. 

Dit initiatief is ontstaan om de horeca van Hillegom te steunen. Iedere trui, t-shirt of tas wordt uniek gemaakt met een bedrukking. Het is daarom niet mogelijk om een gepersonaliseerde bestelling te retourneren of ruilen. Kijk daarom van te voren goed welke maat je nodig hebt.

We hebben de eerste ontwerpen gemaakt van horecagelegenheden in Hillegom. Het kan zijn dat jouw favoriete horecazaak er nog niet tussen staat, en die voegen we uiteraard graag toe. Wil je ons een berichtje sturen via het contactformulier? Dan gaan we daar mee aan de slag!

Wat leuk om te horen dat je ook graag andere (lokale) ondernemers wil steunen. Het liefst doen wij dat natuurlijk ook, want we zijn ons bewust van het feit dat veel andere ondernemers het ook zwaar hebben in deze tijden. 

Wij hebben er nu voor gekozen om truien, t-shirts & tasjes te ontwerpen met de panden van de horecagelegenheden. We hebben bewust voor deze sector gekozen, omdat een aantal al bijna één jaar gesloten zijn.  Indien de actie een succes wordt, gaan we kijken naar de mogelijkheden om ook andere sectoren erbij te betrekken. 

Wij hebben van te voren alle horecagelegenheden benaderd en gevraagd of zij mee willen doen met deze actie. Zo weten we zeker dat zij ook achter het initiatief staan. We hebben een webshop gebouwd waar klanten hun bestelling kunnen plaatsen en online kunnen betalen. Automatisch kunnen wij in de backoffice zien hoeveel bestellingen er per horecagelegenheid zijn geplaatst. De horeca kan er ook voor kiezen om een afhaalpunt te worden, zij weten dan ook precies hoeveel items er voor hen verkocht zijn en daardoor weten zij ook direct hoeveel geld er op is gehaald. Zodra de horeca weer open gaat, betalen wij de opbrengsten uit. Omdat wij nauw contact houden met de horeca ondernemers, kun je ervan uitgaan dat ook alles eerlijk en transparant verloopt. 

Dat klopt, van iedere aankoop gaat de helft naar de horecagelegenheid waar jij een item voor hebt besteld. Het andere deel wordt gebruikt om het textiel in te kopen en voor de productie. Denk hierbij aan materiaalkosten. We houden de ontwerpen en productie laag, zodat we zoveel mogelijk kunnen doneren aan de horeca. 

We hebben gekozen voor basic kleding. Dus basic t-shirts en truien. Het zijn allemaal unisex modellen en de kleinste maat is een S en de grootste maat een 3XL. Voor vrouwen zal de kleding wat ruimer uitvallen en voor mannen normaal. Kijk dus goed welke maat je nodig hebt, want je kan het niet meer retourneren. Andere maten zijn voor deze modellen helaas niet mogelijk, maar stuur gerust even een mail dan gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn. Het is niet mogelijk om een ander model of een andere kleur te bestellen. 

De modellen in onze webshop zijn Unisex en hebben een vlotte ‘medium fit’ pasvorm. Een lange atletische man van 1,90 draagt een trui en t-shirt maat L. Ben je iets kleiner en smaller, dan kies je voor een kleinere maat. 

Je kan jouw bestelling afhalen bij de horecazaak waar jij het item van hebt besteld. Dus heb je een t-shirt bedrukt met Cafe Puntje Puntje besteld? Dan kan je jouw bestelling ophalen bij Cafe Puntje Puntje. Je krijgt van ons bericht zodra jouw bestelling klaar is en wanneer deze afgehaald kan worden. De verwachting is dat de eerste bestellingen begin maart klaar zijn. 

Meer informatie & contact

Overige vragen, marketing- en persaanvragen: 0252-700264 (vragen naar Daan) of mail naar [email protected] o.v.v. steun de horeca

Klaar voor een krachtig ontwerp en realisatie van uw marketing?